Cursus MacrofotografieMet plezier leren fotograferen

  

image

Macrofotografie

 • Persoonlijke begeleiding door een ervaren vakfotograaf/-docent
 • Stap in de wereld van details
 • Uitrusting & technieken
 • Focus stacking, soorten licht, flitsen, creatieve toepassingen, et cetera
 • Gratis kwartaalabonnement op ons E-Magazine, Photo Exposure
 • Gratis toegang tot het bijbehorende naslagwerk
 • Ook in combinatie met een workshop
 

Inschrijven

 

Macrofotografie

Zoals elk vakgebied heeft ook macrofotografie zijn eigen terminologie en vereist het specifieke technische vaardigheden. Als we de letterlijke vertaling van macro opzoeken dan zien we dat het woord stamt uit het Grieks en dat het voorvoegsel betrekking heeft op iets relatiefs groots, zoals bij 'macromolecuul' of 'macro-economie'. In de fotografie is een macrofoto echter een opname van iets kleins en als we dit type fotografie zouden relateren aan het voorwerp dat we fotograferen, dan zou 'micro-fotografie' eigenlijk een betere aanduiding zijn.

Als we het over macrofotografie hebben, dan betekend dat dus dat we een klein voorwerp/onderwerp zodanig willen fotograferen dat we het groot kunnen presenteren.

Tijdens deze module gaan we naast uitrusting en technieken ook in op creatieve toepassingen!

 

Waarom kies je voor Digifotocursus?

 • Om vooral op een leuke en prettige manier betere foto's te leren maken!
 • Een enthousiaste persoonlijke cursusbegeleider met een professionele achtergrond!
 • Voor een digitale persoonlijke leeromgeving, je lesmateriaal altijd voorhanden!
 • Zorgvuldig opgesteld lesmateriaal geoptimaliseerd voor zowel PC/laptop en tablet!

 

Voor wie?

Om deze module goed te kunnen volgen raden wij minimale kennis op Basis II niveau aan.

 

Hoe werkt het?

Je wordt begeleid door een ervaren vakfotograaf/-docent! Je bestudeert zelf de lesstof, zodra het jou uitkomt, en gaat vervolgens met de oefeningen/camera aan de gang. Door het insturen van de oefeningen/foto’s krijg je feedback van deze vaste cursusbegeleider. Heb je vragen dan kun je deze rechtstreeks aan hem of haar stellen, vaak krijg je per omgaande antwoord terug.

Deze module wordt geheel digitaal aangeboden en bestaat uit 2 lessen.

 

Hoeveel tijd kost deze cursus?

Je bepaalt zelf hoeveel uur je per week aan de cursus besteedt. Gemiddeld doet een cursist twee weken over een les. Heb je het druk of heb je juist meer tijd te besteden, geen probleem doordat je individueel wordt begeleid passen we de snelheid eenvoudig aan!

De lesstof, de docent/vakfotograaf, de leeromgeving, alles is beschikbaar om versneld je einddoel te halen. Het omgekeerde geldt natuurlijk ook. Heb je (tijdelijk) minder tijd beschikbaar, mag je langer over de cursus doen (tot drie keer de cursusduur met een minimum van 12 maanden).

Je behoudt tot aan het einde van de cursus recht op de persoonlijke begeleiding, feedback op je oefeningen en toegang tot alle online studiefaciliteiten. Hiervoor worden natuurlijk geen extra kosten berekend!

 

Wat heb je nodig?

Om alle aspecten van de cursus te kunnen doornemen is een digitale spiegelreflex-, een systeem- of een zogenaamde bridgecamera (uitgebreidere compactcamera) noodzakelijk! Je hebt in elk geval een camera nodig waarmee je handmatig minimaal sluitertijd en diafragma kunt instellen. Een compactcamera kan ook maar er zullen soms oefeningen zijn die technisch gezien niet of lastig toepasbaar zijn op dit type camera's. Heb je twijfels of je camera geschikt is, neem dan even contact met ons op!

Voor macrofotografie geldt verder dat we minimaal 1:1 kunnen fotograferen; fotografeert u met een spiegelreflex of een syteemcamera dan is een macro-objectief of een set 'tussenringen' aan te raden (bridgecamera's/compactcamera's hebben meestal standaard een 'macrostand')! Handig maar niet noodzakelijk zijn verder accessoires zoals een statief, externe flitser en bijvoorbeeld een draadontspanner. Ook een klein reflectiescherm kan verder erg handig zijn.

Naast een digitale camera heb je verder de beschikking over een pc, laptop of tablet met internetaansluiting en e-mail om de lesstof op te halen en de oefeningen in te sturen.

 

Na deze cursus?

Na deze cursus kan de module 'Fotobewerking' een mooie aanvulling zijn. Je leert hier onder andere de belangrijke nabewerking van onze opnames (corrigeren, aanpassen, beheer en wat er komt kijken bij afdrukken).

Een andere optie voor deze module is de Workshop Macrofotografie. Naast deze cursusmodule is er dan een aanvullende praktijkdag waarbij niet alleen de theorie/technieken in de praktijk worden doorgenomen maar waarbij je ook met extra ervaring naar huis toe gaat!

 

Inschrijven

Na inschrijving ontvang je van ons, binnen één werkdag, een bevestiging met inloggegevens en kun je meteen aan de slag. Voldoet het niet aan je verwachting laat het ons dan binnen twee weken weten en wij zullen het lesgeld uiteraard per omgaande retourneren.

Bij ons betaal je verder geen inschrijfkosten en bij het volbrengen van de cursus krijg je een studieverklaring waarmee je het bewijs in handen hebt van de gevolgde cursus.

Lesgeld: 1 x € 27,50

Inschrijven

betaal methoden

 

Continue bezig ons te verbeteren

Regelmatig passen we onze lessen aan, aan de hand van feedback van cursisten, marktontwikkelingen en natuurlijk onze eigen ervaringen!

Open de voorbeeldles