Cursus NatuurfotografieMet plezier leren fotograferen

  

image

Natuurfotografie

  • Persoonlijke begeleiding door een ervaren vakfotograaf/-docent
  • Leer prachtige natuuropname's te maken
  • Flora & Fauna
  • Gratis kwartaalabonnement op ons E-Magazine, Photo Exposure
  • Gratis toegang tot het bijbehorende naslagwerk
  • Ook in combinatie met een workshop
 

Inschrijven

 

Natuurfotografie

Eigenlijk is natuurfotografie een buitenbeentje binnen het vakgebied van de fotografie. De eerste natuurfotografen waren van huis uit geen fotografen, maar biologen en onderzoekers. Mensen die werkten vanuit een inhoudelijke passie voor hun onderwerp. Nog steeds zijn de meeste natuurfotografen liefhebbers van een bepaalt onderdeel in de natuur. Zo zijn er bijvoorbeeld vogelspotters, mensen die uren door bossen en polders kunnen wandelen, fotografen die zich vooral met details bezig houden (macrofotografie) of bijvoorbeeld prachtige natuurlandschappen vastleggen. In elk geval is natuurfotografie een heel breed omvattend gebied!

In deze module komen onder andere uitrusting, weersomstandigheden, het fotograferen van Fauna & Flora aan bod. Verder komen we met tips/technieken hoe we dieren het beste kunnen benaderen en vast kunnen leggen.

 

Waarom kies je voor Digifotocursus?

  • Om vooral op een leuke en prettige manier betere foto's te leren maken!
  • Een enthousiaste persoonlijke cursusbegeleider met een professionele achtergrond!
  • Voor een digitale persoonlijke leeromgeving, je lesmateriaal altijd voorhanden!
  • Zorgvuldig opgesteld lesmateriaal geoptimaliseerd voor zowel PC/laptop en tablet!

 

Voor wie?,

Om deze module goed te kunnen volgen raden wij minimale kennis op Basis II niveau aan!

 

Hoe werkt het?

Je wordt begeleid door een ervaren vakfotograaf/-docent! Je bestudeert zelf de lesstof, zodra het jou uitkomt, en gaat vervolgens met de oefeningen/camera aan de gang. Door het insturen van de oefeningen/foto’s krijg je feedback van deze vaste cursusbegeleider. Heb je vragen dan kun je deze rechtstreeks aan hem of haar stellen, vaak krijg je per omgaande antwoord terug.

Deze module wordt geheel digitaal aangeboden en bestaat uit 2 lessen.

 

Hoeveel tijd kost deze cursus?

Je bepaalt zelf hoeveel uur je per week aan de cursus besteedt. Gemiddeld doet een cursist twee weken over een les. Heb je het druk of heb je juist meer tijd te besteden, geen probleem doordat je individueel wordt begeleid passen we de snelheid eenvoudig aan!

De lesstof, de docent/vakfotograaf, de leeromgeving, alles is beschikbaar om versneld je einddoel te halen. Het omgekeerde geldt natuurlijk ook. Heb je (tijdelijk) minder tijd beschikbaar, mag je langer over de cursus doen (tot drie keer de cursusduur met een minimum van 12 maanden).

Je behoudt tot aan het einde van de cursus recht op de persoonlijke begeleiding, feedback op je oefeningen en toegang tot alle online studiefaciliteiten. Hiervoor worden natuurlijk geen extra kosten berekend!

 

Wat heb je nodig?

Om alle aspecten van de cursus te kunnen doornemen is een digitale spiegelreflex-, een systeem- of een zogenaamde bridgecamera (uitgebreidere compactcamera) noodzakelijk! Je hebt in elk geval een camera nodig waarmee je handmatig minimaal sluitertijd en diafragma kunt instellen. Een compactcamera kan ook maar er zullen soms oefeningen zijn die technisch gezien niet of lastig toepasbaar zijn op dit type camera's. Heb je twijfels of je camera geschikt is, neem dan even contact met ons op!

Afhankelijk in welk onderdeel je je wilt verdiepen binnen de natuurfotografie kunnen specifieke objectieven noodzakelijk zijn (voor het fotograferen van wild/dieren is het natuurlijk fijn om objectieven met een grotere brandpuntafstand te hebben, voor macrofotorgafie geldt natuurlijk weer dat we graag dichtbij willen kunnen werken). Accessoires zoals een statief/monopod, (externe) flitser en bijvoorbeeld een draadontspanner zijn altijd handig.

Naast een digitale camera heb je verder de beschikking over een pc, laptop of tablet met internetaansluiting en e-mail om de lesstof op te halen en de oefeningen in te sturen.

 

Na deze cursus?

Na deze cursus kan de module 'Fotobewerking' een mooie aanvulling zijn. Je leert hier onder andere de belangrijke nabewerking van onze opnames (corrigeren, aanpassen, beheer en wat er komt kijken bij afdrukken).

Een andere optie voor deze module is de Workshop Natuurfotografie. Naast deze cursusmodule is er dan een aanvullende praktijkdag waarbij niet alleen de theorie/technieken in de praktijk worden doorgenomen maar waarbij je ook met extra ervaring naar huis toe gaat!

 

Inschrijven

Na inschrijving ontvang je van ons, binnen één werkdag, een bevestiging met inloggegevens en kun je meteen aan de slag. Voldoet het niet aan je verwachting laat het ons dan binnen twee weken weten en wij zullen het lesgeld uiteraard per omgaande retourneren.

Bij ons betaal je verder geen inschrijfkosten en bij het volbrengen van de cursus krijg je een studieverklaring waarmee je het bewijs in handen hebt van de gevolgde cursus.

Lesgeld: 1 x € 27,50

Inschrijven

betaal methoden

 

Continue bezig ons te verbeteren

Regelmatig passen we onze lessen aan, aan de hand van feedback van cursisten, marktontwikkelingen en natuurlijk onze eigen ervaringen!

Open de voorbeeldles