Cursus StraatfotografieMet plezier leren fotograferen

  

image

Straatfotografie

  • Onder begeleiding door een ervaren Straatfotograaf
  • Maak kennis met verschillende soorten straatfotografie
  • Werk aan zelfvertrouwen en leer beter kijken
  • Gratis kwartaalabonnement op ons E-Magazine, Photo Exposure
  • Gratis toegang tot het bijbehorende naslagwerk
  • Ook in combinatie met een workshop
 

Inschrijven

 

Straatfotografie, op zoek naar 'verhalen'

Sommige straatfotografen vinden het heerlijk om op straat te lopen, met of zonder camera, en hebben vaak zeer goed oog voor wat er allemaal gebeurt. Vooral in de grote stad, als het even kan in een onbekende stad, kunnen ze helemaal hun 'ei' kwijt. Ze lopen rond met hun camera en zijn alert en gefocust. Andere fotografen hebben een andere reden; het levert vaak echt boeiende foto's op!

In deze cursus worden verschillende technieken aangehaald die we op straat goed kunnen inzetten. Naast deze technieken komen we ook met tips om aan ons zelfvertrouwen te werken!

Eén ding is zeker eenmaal deze module afgerond en een paar keer op pad te zijn geweest zul je niet alleen een serie met 'boeiende opnames' hebben ook je zelfvertrouwen in andere (fotografische)situaties zal enorm zijn toegenomen!

 

Waarom kies je voor Digifotocursus?

  • Om vooral op een leuke en prettige manier betere foto's te leren maken!
  • Een enthousiaste persoonlijke cursusbegeleider met een professionele achtergrond!
  • Voor een digitale persoonlijke leeromgeving, je lesmateriaal altijd voorhanden!
  • Zorgvuldig opgesteld lesmateriaal geoptimaliseerd voor zowel PC/laptop en tablet!

 

Voor wie?

Om deze module goed te kunnen volgen raden we minimale kennis op Basis I niveau aan.

 

Hoe werkt het?

Je wordt begeleid door een ervaren vakfotograaf/-docent! Je bestudeert zelf de lesstof, zodra het jou uitkomt, en gaat vervolgens met de oefeningen/camera aan de gang. Door het insturen van de oefeningen/foto’s krijg je feedback van deze vaste cursusbegeleider. Heb je vragen dan kun je deze rechtstreeks aan hem of haar stellen, vaak krijg je per omgaande antwoord terug.

Deze module wordt geheel digitaal aangeboden en bestaat uit 2 lessen.

 

Hoeveel tijd kost deze cursus?

Je bepaalt zelf hoeveel uur je per week aan de cursus besteedt. Gemiddeld doet een cursist twee weken over een les. Heb je het druk of heb je juist meer tijd te besteden, geen probleem doordat je individueel wordt begeleid passen we de snelheid eenvoudig aan!

De lesstof, de docent/vakfotograaf, de leeromgeving, alles is beschikbaar om versneld je einddoel te halen. Het omgekeerde geldt natuurlijk ook. Heb je (tijdelijk) minder tijd beschikbaar, mag je langer over de cursus doen (tot drie keer de cursusduur met een minimum van 12 maanden).

Je behoudt tot aan het einde van de cursus recht op de persoonlijke begeleiding, feedback op je oefeningen en toegang tot alle online studiefaciliteiten. Hiervoor worden natuurlijk geen extra kosten berekend!

 

Wat heb je nodig?

Straatfotografie kan met elke type camera! Ook met de mobiele telefoon is dit bijvoorbeeld heel goed te doen!

Naast een digitale camera heb je verder de beschikking over een pc, laptop of tablet met internetaansluiting en e-mail om de lesstof op te halen en de oefeningen in te sturen.

 

Na deze cursus?

Na deze cursus kan de module 'Fotobewerking' een mooie aanvulling zijn. Je leert hier onder andere de belangrijke nabewerking van onze opnames (corrigeren, aanpassen, beheer en wat er komt kijken bij afdrukken).

Een andere optie voor deze module is de Workshop Straatfotografie. Naast deze cursusmodule is er dan een aanvullende praktijkdag waarbij niet alleen de theorie/technieken in de praktijk worden doorgenomen maar waarbij je ook met extra tips/ervaring naar huis toegaat!

 

Inschrijven

Na inschrijving ontvang je van ons, binnen één werkdag, een bevestiging met inloggegevens en kun je meteen aan de slag. Voldoet het niet aan je verwachting laat het ons dan binnen twee weken weten en wij zullen het lesgeld uiteraard per omgaande retourneren.

Bij ons betaal je verder geen inschrijfkosten en bij het volbrengen van de cursus krijg je een studieverklaring waarmee je het bewijs in handen hebt van de gevolgde cursus.

Lesgeld: 1 x € 27,50

Inschrijven

betaal methoden

 

Continue bezig ons te verbeteren

Regelmatig passen we onze lessen aan, aan de hand van feedback van cursisten, marktontwikkelingen en natuurlijk onze eigen ervaringen!

Open de voorbeeldles