Workshop Basis IIMet plezier leren fotograferen

  

image

Workshop Basis II

Onze Workshops zijn 'minicursussen'!

  • Onder begeleiding van een vakfotograaf/-docent
  • Leer creatiever te fotograferen
  • Kleine groepen van 5 tot maximaal 8 personen
  • Gratis kwartaalabonnement op ons E-Magazine, Photo Exposure
  • Gratis toegang tot het Naslagwerk
 

Basis II gaat verder waar Basis I stopt!

Het is lastig om je te onderscheiden met wat je fotografeert! Eén en ander heeft natuurlijk te maken met wat je fotografeert, hoe je het in beeld brengt en hoe je omgaat met het licht! De compositie of beeldopbouw is hierbij van groot belang. Basis II gaat hier uitgebreid op in! Naast de compositietechnieken gaan we leren beter gebruik te maken van 'licht'.

Naast deze technieken kijken we naar verschillende stijlen in de fotografie en gaan we leren hoe we beter de aandacht op ons onderwerp kunnen leggen! Verder kijken we bij deze workshop naar basisvaardigheden zoals flitsen, witbalans, het histogram, dynamisch bereik en hoe we creatiever kunnen fotograferen.

Kortom een zeer intensieve leerzame workshop!

 

Voor wie?

Deze workshop is voor fotografen die bijvoorbeeld de workshop of cursus module Basis I hebben gevolgd, hun camera goed onder controle hebben en begrippen als scherptediepte en sluitertijd goed beheersen.

 

Hoe werkt het?

Onze workshops zijn 'minicursussen'! We gaan je namelijk voorbereiden op de workshop. Dit doen we aan de hand van de bijbehorende cursusmodule (zie ook de cursusmodule). 

Je gaat zelf, zodra het jou uitkomt, met de lesstof van de cursusmodule aan de slag. Je bestudeert deze en gaat vervolgens met de oefeningen/camera aan de gang. Deze oefeningen stuur je van te voren op naar je cursusbegeleider! Hij of zij kijkt wat er goed of misschien wat minder gaat en helpt je hiermee verder op weg. Heb je vragen dan kun je deze rechtstreeks aan hem of haar stellen, vaak krijg je per omgaande antwoord terug.

Na de praktijkdag stuur je een selectie van je opnames naar ons op. Ook hierop krijg je weer terugkoppeling, dit doen we in groepsverband zodat we ook van elkaar kunnen leren.

Naast de cursusmodule krijg je ook toegang tot het bijbehorende naslagwerk.

 

Hoeveel tijd bent u kwijt aan de voorbereiding?

De cursusmodule, ter voorbereiding op de workshop, bestaat uit zes lessen. Naast basisvaardigheden gaan we dieper in op de workshop zelf. Gemiddeld doet een cursist twee tot vier uur over een les.

De lesstof, de docent/vakfotograaf, de leeromgeving, alles is beschikbaar om op een prettige manier je einddoel te halen!

 

Wat heb je nodig?

Om alle aspecten van de workshop te kunnen doornemen is een digitale spiegelreflex-, een systeem- of een zogenaamde bridgecamera (uitgebreidere compactcamera) noodzakelijk! Je hebt in elk geval een camera nodig waarmee je handmatig minimaal sluitertijd en diafragma kunt instellen. Een compactcamera kan ook maar er zullen soms oefeningen zijn die technisch gezien niet of lastig toepasbaar zijn. Heb je twijfels of je camera geschikt is, neem dan even contact met ons op!

Naast een digitale camera heb je verder de beschikking over een pc, laptop of tablet met internetaansluiting en e-mail om de lesstof op te halen en de oefeningen in te sturen.

Verder raden wij aan om het weer ten aanzien van kleding goed in de gaten te houden. Elke type weer geeft bij het fotograferen unieke mogelijkheden en we geven deze workshop dan ook het hele jaar door (bij 'heel' slecht weer verplaatsen we deze workshop overigens naar een binnenlocatie).

 

Inschrijven

Na inschrijving ontvang je van ons, binnen één werkdag, een bevestiging met inloggegevens en kun je meteen aan de slag. Voldoet het niet aan je verwachting laat het ons dan binnen twee weken weten en wij zullen het lesgeld uiteraard per omgaande retourneren.

Bij ons betaal je verder geen inschrijfkosten en bij het volbrengen van de cursus krijg je een studieverklaring waarmee je het bewijs in handen hebt van de gevolgde cursus of workshop!

Kosten: met 15% Vroegboekkorting € 42,07
(normaal € 49,50)

Inschrijven

betaal methoden

 

Agenda Basis II

 

Tijd    ± 8:45 - ± 16:30
Kosten  € 42,07
(incl. 15% Vroegboekkorting)
Aantal plaatsen 5 tot 10 personen

Extra informatie: de workshops zijn inclusief BTW, koffie, thee, fris en de module e-books

 


GOUDA (oude stadscentrum)

Datum:  Zaterdag 25 nov
Beschikbaarheid:   Nog een paar!

Tijdstip  ± 8:45 - ± 16:30

Inschrijven


GOUDA (oude stadscentrum)

Datum:  Zaterdag 27 jan
Beschikbaarheid:   Nog voldoende plaats!

Tijdstip  ± 8:45 - ± 16:30

Inschrijven


 

We geven deze workshop ook op aanvraag op locatie (voor groepen & individueel). Voor meer informatie: 

Contact

 

betaal methoden