Workshop LandschapsfotografieMet plezier leren fotograferen

  

image

Workshop Landschapsfotografie

Onze Workshops zijn 'minicursussen'!

  • Onder begeleiding van een vakfotograaf/-docent
  • Leer 'pakkende' landschapsopnames te maken
  • Kleine groepen, voor beginners & gevorderden
  • Gratis kwartaalabonnement op ons E-Magazine, Photo Exposure
  • Gratis toegang tot het bijbehorende naslagwerk
 

Een goede landschapsfoto doet je verwonderen!

Iedereen maakt wel eens een landschapsopname! Maar hoe maak je nou een landschapsopname die je verwondert, het landschap intrekt, fascineert en blijft hangen? Hoe ga je te werk en hoe zie je een goede ‘landschapsfoto’ in het landschap? De antwoorden op deze vragen en nog veel meer krijg je in de workshop landschapsfotografie!

In deze workshop leer je alles wat je moet weten om een goede start te maken in de landschapsfotografie. We gaan aan de slag op een inspirerende locatie met een enthousiaste landschapsfotograaf.

Omdat 'licht' één van de belangrijkste facetten is voor het slagen, of het meer bijzonder maken, van een opname kunnen de tijden van deze workshop in overleg aangepast worden.

 

Hoe werkt het?

Onze workshops zijn 'minicursussen'! We gaan je namelijk voorbereiden op de workshop. Dit doen we aan de hand van de bijbehorende cursusmodule (zie ook de cursusmodule). 

Je gaat zelf, zodra het jou uitkomt, met de lesstof van de cursusmodule aan de slag. Je bestudeert deze en gaat vervolgens met de oefeningen/camera aan de gang. Deze oefeningen stuur je van te voren op naar je cursusbegeleider! Hij of zij kijkt wat er goed of misschien wat minder gaat en helpt je hiermee verder op weg. Heb je vragen dan kun je deze rechtstreeks aan hem of haar stellen, vaak krijg je per omgaande antwoord terug.

Na de praktijkdag stuur je een selectie van je opnames naar ons op. Ook hierop krijg je weer terugkoppeling, dit doen we in groepsverband zodat we ook van elkaar kunnen leren.

Een specifieke vooropleiding of voorkennis heb je voor deze workshop niet nodig; alles wat je moet weten is in het lesmateriaal opgenomen en wordt tijdens de praktijkdag nog eens uitgelegd.

Naast de cursusmodule krijg je ook toegang tot het bijbehorende naslagwerk.

 

Hoeveel tijd bent u kwijt aan de voorbereiding?

De cursusmodule, ter voorbereiding op de workshop, bestaat uit twee lessen. Naast basisvaardigheden gaan we dieper in op de workshop zelf. Gemiddeld doet een cursist twee tot vier uur over een les.

De lesstof, de docent/vakfotograaf, de leeromgeving, alles is beschikbaar om op een prettige manier je einddoel te halen!

 

Wat heb je nodig?

Om alle aspecten van de workshop te kunnen doornemen is een digitale spiegelreflex-, een systeem- of een zogenaamde Bridgecamera (uitgebreidere compactcamera) noodzakelijk! Je hebt in elk geval een camera nodig waarmee je handmatig minimaal sluitertijd en diafragma kunt instellen. Een compactcamera kan ook maar er zullen soms oefeningen zijn die technisch gezien niet of lastig toepasbaar zijn. Heb je twijfels of je camera geschikt is, neem dan even contact met ons op!

Handig zijn een stevig statief en een draadontspanner (een landschapsfotograaf kan eigenlijk niet zonder). Heeft u geen statief (of alternatief) dan zullen we deze zonder extra kosten natuurlijk beschikbaar stellen.

Naast een digitale camera heb je verder de beschikking over een pc, laptop of tablet met internetaansluiting en e-mail om de lesstof op te halen en de oefeningen in te sturen.

Verder raden wij aan om het weer ten aanzien van kleding goed in de gaten te houden. Elke type weer geeft bij het fotograferen unieke mogelijkheden en we geven onze workshops dan ook het hele jaar door (bij 'heel' slecht weer verplaatsen we deze workshop natuurlijk in overleg).

 

Inschrijven

Na inschrijving ontvang je van ons, binnen één werkdag, een bevestiging met inloggegevens en kun je meteen aan de slag. Voldoet het niet aan je verwachting laat het ons dan binnen twee weken weten en wij zullen het lesgeld uiteraard per omgaande retourneren.

Bij ons betaal je verder geen inschrijfkosten en bij het volbrengen van de cursus krijg je een studieverklaring waarmee je het bewijs in handen hebt van de gevolgde cursus of workshop!

Kosten: met 15% Vroegboekkorting € 42,07
(normaal € 49,50)

Inschrijven, Agenda Landschap

betaal methoden

 

Agenda Landschap

 

Tijd    ± 8:30 - ± 16:30
Kosten  € 42,07
(incl. 15% Vroegboekkorting)
Aantal plaatsen 5 tot 10 personen

Extra informatie: de workshops zijn inclusief BTW, koffie, thee, fris en de module e-books

 


KOOTWIJK

Datum:  Zaterdag 4 feb
Beschikbaarheid:   Vol!

Tijdstip  ± 8:30 - ± 16:30


KOOTWIJK

Datum:  Zaterdag 11 mrt - EXTRA!!!
Beschikbaarheid:   Vol!

Tijdstip  ± 8:30 - ± 16:30


 

We geven deze workshop ook op aanvraag op locatie (voor groepen & individueel). Voor meer informatie: 

Contact

 

betaal methoden

20170311