Workshop NachtfotografieMet plezier leren fotograferen

  

image

Workshop Nachtfotografie

 

  • Onder begeleiding van een vakfotograaf/-docent
  • Leer boeiende nachtopnames te maken
  • Kleine groepen, voor beginners & gevorderden
  • Gratis kwartaalabonnement op ons E-Magazine, Photo Exposure
  • Gratis toegang tot het bijbehorende naslagwerk
 

Ontdek de geheimen van Nachtfotografie

Foto's gemaakt in het donker geven vaak een verrassend, spannend of mysterieus resultaat. Het lijkt ingewikkeld maar tijdens een intensieve avondworkshop worden de technieken toegelicht die je kunt gebruiken om schitterende nachtopnames te maken. Om iedereen goed te kunnen begeleiden houden we de groepen bewust klein (maximaal 6 personen)!

We beginnen de avond met uileg over het toepassen van de juiste belichting, ISO waarde en statiefgebruik. Ook kijken we naar het effect van verschillende diafragma's op de nachtfoto's, lange sluitertijden en beweging, het handmatig instellen van de camera, HDR fotografie en het maken van speciale creatieve effecten met lampen en flitsers. Vervolgens gaan we gewapend met de camera naar buiten om onder begeleiding van een ervaren beroepsfotograaf te fotograferen.

 

Voor wie?

Voor beginners & gevorderden!

 

Hoe werkt het?

Onze workshops zijn 'minicursussen'! We gaan je namelijk voorbereiden op de workshop. Dit doen we onder andere aan de hand van het lesmateriaal van de cursusmodule 'nachtfotografie' (zie ook de cursusmodule). 

Tijdens de praktijkavond kijkt onze fotograaf met je mee en geeft je advies en tips hoe u het beste kunt aanpakken. Heb je vragen of loop je tegen problemen aan dan krijgt je hier natuurlijk direct antwoord op. Doordat we met kleine groepen werken is er tijd en voldoende aandacht voor iedereen!

Na de praktijkavond stuur je een selectie van je beste opnames naar ons op. Hier krijg je terugkoppeling op van de workshopbegeleider, dit doen we in groepsverband zodat we ook van elkaar kunnen leren.

Een specifieke vooropleiding of voorkennis heb je voor deze workshop niet nodig; alles wat je moet weten is in het lesmateriaal opgenomen en wordt tijdens de praktijkavond nog eens uitgelegd.

Naast de e-books van deze workshopmodule krijg je ook toegang tot het bijbehorende naslagwerk!

 

Hoeveel tijd ben je kwijt aan de voorbereiding?

De cursusmodule, ter voorbereiding op de workshop, bestaat uit twee lessen. Naast basisvaardigheden gaan we dieper in op de workshop zelf. Gemiddeld doet een cursist twee tot vier uur over een les.

De lesstof, de docent/vakfotograaf, de leeromgeving, alles is beschikbaar om op een prettige manier je einddoel te halen!

 

Wat heb je nodig?

Om alle aspecten van de workshop te kunnen doornemen is een digitale spiegelreflex-, een systeemcamera of een zogenaamde Bridge- (uitgebreidere compactcamera) noodzakelijk! Je hebt in elk geval een camera nodig waarmee je handmatig minimaal sluitertijd en diafragma kunt instellen. Een compactcamera kan ook maar er zullen soms oefeningen zijn die technisch gezien niet of lastig toepasbaar zijn. Heb je twijfels of je camera geschikt is, neem dan even contact met ons op!

Handig zijn een stevig statief en een draadontspanner. Een 'rijstzak' gaat ook, net zoals het werken vanaf een stabiele ondergrond, een draadontspanner is echter wel aan te raden (de tijdsontspanner op de camera zelf gaat ook, de ervaring leert echter dat dit vaak wat meer tijd kost). Heeft u geen statief of alternatief dan zullen we deze zonder extra kosten natuurlijk beschikbaar stellen.

Naast een digitale camera heb je verder de beschikking over een pc, laptop of tablet met internetaansluiting en e-mail om de lesstof op te halen en de oefeningen in te sturen.

Verder raden wij aan om het weer ten aanzien van kleding goed in de gaten te houden. Elke type weer geeft bij het fotograferen in het schemer/donker unieke mogelijkheden en we geven deze workshop dan ook de hele herfst/winter door (alleen bij heel slecht weer verplaatsen we natuurlijk in overleg de workshop).

 

Inschrijven

Na inschrijving ontvang je van ons, binnen één werkdag, een bevestiging met inloggegevens en kun je meteen aan de slag. Voldoet het niet aan je verwachting laat het ons dan binnen twee weken weten en wij zullen het lesgeld uiteraard per omgaande retourneren.

Bij ons betaal je verder geen inschrijfkosten en bij het volbrengen van de cursus krijg je een studieverklaring waarmee je het bewijs in handen hebt van de gevolgde cursus of workshop!

Kosten: met 15% Vroegboekkorting € 36,12
(normaal € 42,50)

Inschrijven

betaal methoden

 

Agenda Nachtfotografie

 

Tijd   19:00 - ± 23:30
Kosten  € 36,12
(incl.15% Vroegboekkorting!)
Aantal plaatsen 4 tot 6 personen

Extra informatie: de workshops zijn inclusief BTW, koffie, thee, fris en de module e-books  

 


ROTTERDAM

Datum:  Vrijdag 27 okt
Beschikbaarheid:   Voldoende plaats!

Tijdstip 19:00 - ± 23:30

Inschrijven


ROTTERDAM

Datum:  Vrijdag 24 nov
Beschikbaarheid:   Voldoende plaats!

Tijdstip 19:00 - ± 23:30

Inschrijven


ROTTERDAM

Datum:  Vrijdag 15 dec
Beschikbaarheid:   Voldoende plaats!

Tijdstip 19:00 - ± 23:30

Inschrijven


ROTTERDAM

Datum:  Vrijdag 12 jan
Beschikbaarheid:   Voldoende plaats!

Tijdstip 19:00 - ± 23:30

Inschrijven


 

We geven deze workshop ook op aanvraag op locatie (voor groepen & individueel). Voor meer informatie: 

Contact

 

betaal methoden