Workshop NatuurfotografieMet plezier leren fotograferen

  

image

Workshop Natuurfotografie

Onze Workshops zijn 'minicursussen'!

  • Onder begeleiding van een vakfotograaf/-docent
  • Leer prachtige natuuropnames te maken
  • Kleine groepen, voor beginners & gevorderden
  • Gratis kwartaalabonnement op ons E-Magazine, Photo Exposure
  • Gratis toegang tot het bijbehorende naslagwerk
 

Natuurfotografie

Eigenlijk is natuurfotografie een buitenbeentje binnen het vakgebied van de fotografie! De eerste natuurfotografen waren van huis uit geen fotografen, maar biologen en onderzoekers. Mensen die werkten vanuit een inhoudelijke passie voor hun onderwerp.

Ook heden ten dage zijn veel natuurfotografen gespecialiseerd in hun eigen interesse gebied!

Naast technische vaardigheden zullen we ons dan ook gaan oriënteren hoe we ons onderwerp in de natuur het best kunnen benaderen en zo esthetisch mogelijk op de foto kunnen zetten. Tijdens de workshop zal een natuurfotograaf u veld en/of bos in meenemen en met tal van tips komen (hij zal ook veel vertellen over de natuur).

Een paar stevige wandelschoenen, kleren aan die waarschijnlijk niet al te schoon blijven, op pad gaan met een niet al te grote groep mensen!

 

Voor wie?

Voor zowel de beginnende als de gevorderde fotograaf!

 

Hoe werkt het?

Onze workshops zijn 'minicursussen'! We gaan je namelijk voorbereiden op de workshop. Dit doen we aan de hand van de bijbehorende cursusmodule (zie ook de cursusmodule). 

Je gaat zelf, zodra het jou uitkomt, met de lesstof van de cursusmodule aan de slag. Je bestudeert deze en gaat vervolgens met de oefeningen/camera aan de gang. Deze oefeningen stuur je van te voren op naar je cursusbegeleider! Hij of zij kijkt wat er goed of misschien wat minder gaat en helpt je hiermee verder op weg. Heb je vragen dan kun je deze rechtstreeks aan hem of haar stellen, vaak krijg je per omgaande antwoord terug.

Na de praktijkdag stuur je een selectie van je opnames naar ons op. Ook hierop krijg je weer terugkoppeling, dit doen we in groepsverband zodat we ook van elkaar kunnen leren.

Een specifieke vooropleiding of voorkennis heb je voor deze workshop niet nodig; alles wat je moet weten is in het lesmateriaal opgenomen en wordt tijdens de praktijkdag nog eens uitgelegd.

Naast de cursusmodule krijg je ook toegang tot het bijbehorende naslagwerk.

 

Hoeveel tijd bent u kwijt aan de voorbereiding?

De cursusmodule, ter voorbereiding op de workshop, bestaat uit twee lessen. Naast basisvaardigheden gaan we dieper in op de workshop zelf. Gemiddeld doet een cursist twee tot vier uur over een les.

De lesstof, de docent/vakfotograaf, de leeromgeving, alles is beschikbaar om op een prettige manier je einddoel te halen!

 

Wat heb je nodig?

Om alle aspecten van de workshop te kunnen doornemen is een digitale spiegelreflex-, een systeem- of een zogenaamde bridgecamera (uitgebreidere compactcamera) noodzakelijk! Je hebt in elk geval een camera nodig waarmee je handmatig minimaal sluitertijd en diafragma kunt instellen. Een compactcamera kan ook maar er zullen soms oefeningen zijn die technisch gezien niet of lastig toepasbaar zijn. Heb je twijfels of je camera geschikt is, neem dan even contact met ons op!

Naast een digitale camera heb je verder de beschikking over een pc, laptop of tablet met internetaansluiting en e-mail om de lesstof op te halen en de oefeningen in te sturen.

Verder raden wij aan om het weer ten aanzien van kleding goed in de gaten te houden. Elke type weer geeft bij het fotograferen unieke mogelijkheden en we geven deze workshop dan ook het hele jaar door (alleen bij heel slecht weer verplaatsen we natuurlijk in overleg de workshop).

 

Inschrijven

Na inschrijving ontvang je van ons, binnen één werkdag, een bevestiging met inloggegevens en kun je meteen aan de slag. Voldoet het niet aan je verwachting laat het ons dan binnen twee weken weten en wij zullen het lesgeld uiteraard per omgaande retourneren.

Bij ons betaal je verder geen inschrijfkosten en bij het volbrengen van de cursus krijg je een studieverklaring waarmee je het bewijs in handen hebt van de gevolgde cursus of workshop!

Kosten: met 15% Vroegboekkorting € 42,07
(normaal € 49,50)

Inschrijven, Agenda Natuurfotografie

betaal methoden

 

Agenda Natuurfotografie

 

Tijd    ± 8:45 - ± 16:30
Kosten  € 42,07
(incl. 15% Vroegboekkorting)
Aantal plaatsen 4 tot 8 personen

Extra informatie: de workshops zijn inclusief BTW, koffie, thee, fris en het module e-book

 


APELDOORN

Datum:  Zaterdag 10 jun
Beschikbaarheid:   Nog een paar!

Tijdstip  ± 8:45 - ± 16:30

Inschrijven


 

We geven deze workshop ook op aanvraag op locatie (voor groepen & individueel). Voor meer informatie: 

Contact

 

betaal methoden